Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Ιωαννίνων
lantini 1
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων αποτελεί μια φιλόδοξη προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπούν την Ιστιοπλοΐα με κύριο σκοπό την ανάπτυξη της στην πόλη των Ιωαννίνων και την Παμβώτιδα.
aggelopoulos
Η συγκεκριμένη προσπάθεια σε μία περιοχή που είναι γνωστή για τον ορεινό και ηπειρωτικό της χαρακτήρα μπορεί να ξενίζει αλλά δεν αποτελεί άγνωστη δραστηριότητα στην ιστορία της πόλης και στην λίμνη Παμβώτιδα.
Η Παμβώτιδα αποτελεί το χαρακτηριστικότερο στοιχείο της πόλης και στο παρελθόν η Ιστιοπλοϊκή δραστηριότητα σε αυτήν ήταν καθημερινό γεγονός με την παρουσία μικρών παραδοσιακών σκαφών τα οποία εξυπηρετούσαν κυρίως εμπορικές και αλιευτικές δραστηριότητες, ιδιαίτερα στην περιοχή του Νησιού του Κάστρου και της Σκάλας.
Η ανάπτυξη της Ιστιοπλοΐας σε λίμνες μπορεί στην Ελλάδα να μην αποτελεί τον κανόνα αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις που έχουν το προνόμιο να βρίσκονται σε επαφή με λίμνες αποτελεί σημαντική αθλητική δραστηριότητα.
optimist new
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων προσπαθεί να επαναφέρει την Ιστιοπλοΐα στην λίμνη με την ανάπτυξη αθλητικών Ιστιοπλοϊκών δραστηριοτήτων προσφέροντας στους κατοίκους των Ιωαννίνων μια από τις λίγες δραστηριότητες που τους φέρνει σήμερα σε επαφή με την Παμβώτιδα.